background
Komunalna infrastruktura
Buzet, Naselje Franečići
Gornji dio naše ulice u Franečićima je asfaltiran (oko 120 metara) a donji dio koji vodi do naše i tri susjedne kuće nije (36 metara). Kod obilnije kiše stvara se bujica na asfaltiranom dijelu koja zbog nizbrdice dolazi na neasfaltirani dio i odnosi gornji sloj ceste a blato nam donosi u dvorište. Poslije svake jače kiše skupljamo šljunak i pijesak i vraćamo ga na neasfaltirani dio ulice da se po njoj može voziti. Tijekom godina veliki dio gornjeg sloja se izgubio i ulicu bi trebalo urediti, najbolje asfaltom, kao i gornji dio ulice.
DRAŽEN HORVAT
Riješen
Dosadašnji odgovori:
Služba
Vrijeme slanja
Odgovor
Odjel za gospodarenje prostorom22.7.2014. 8:49Poštovani, rekonstrukcijom dijela kolnika nadamo se da su vaši problemi s oborinskom odvodnjom riješeni.
Odjel za gospodarenje prostorom17.6.2014. 8:25Poštovani, u trenutku asfaltiranja navedene gradske prometnice vaši objekti bili su tek u izgradnji te u tom trenutku nije bilo opravdano planirati asfaltiranje iste. Obzirom na dovršetak izgradnje, pripremiti će se odgovarajući troškovnici i zahvat planirati u jednom od slijedećih rebalansa/proračuna. Prethodno je potrebno provjeriti da li je u cijelosti riješeno vlasništvo neasfaltiranog dijela puta tj. da li je puni profil ceste u gradskom vlasništvu ili javno dobro što je osnovni uvjet za planiranje takvog zahvata u proračunu. Do konačnog uređenja iste, komunalno poduzeće će pokušati što redovitije održavati postojeći put. S poštovanjem, Anica Milković Grbac